BiblioFolk: Repertori Biobibliogràfic de la Literatura Popular Catalana

BiblioFolk és la base de dades en línia del projecte “Repertori Biobibliogràfic de la Literatura Popular Catalana”, dut a terme per un grup d'investigadors de diferents centres de recerca amb Carme Oriol (Universitat Rovira i Virgili) com a investigadora principal. La base de dades conté informació bibliogràfica de les publicacions impreses referides a la literatura oral popular i al folklore i als seus recol·lectors i investigadors en el territori corresponent a l’àmbit de la llengua catalana en el període que va des del 1778 fins a l'actualitat i és fruit del treball dut a terme en tres fases mitjançant els següents projectes d’R+D del Ministeri d'Economia i Competitivitat:

  • Repertori biobibliogràfic de la literatura popular catalana: el cicle romàntic (1778-1893). Referència: HUM2006-13121/FILO. Període de realització: 2006-2009.
    Investigadors: Jaume Guiscafrè i Caterina Valriu (Universitat de les Illes Balears), Joan Armangué (Arxiu de Tradicions de l’Alguer), Carme Oriol, Josep M. Pujol, Mònica Sales, Emili Samper i Magí Sunyer (Universitat Rovira i Virgili).
  • La literatura popular catalana (1894-1959): protagonistes, actituds, realitzacions. Referència: FFI2009-08202/FILO. Període de realització: 2010-2012.
    Investigadors: Jaume Guiscafrè i Caterina Valriu (Universitat de les Illes Balears), Joan Armangué (Arxiu de Tradicions de l’Alguer), Josefina Roma (Universitat de Barcelona), Carme Oriol, Montserrat Palau, Josep M. Pujol, Mònica Sales, Emili Samper, Magí Sunyer, Agnès Toda, Anna Vila i Laura Villalba (Universitat Rovira i Virgili).
  • La literatura popular catalana en la segona meitat del segle XX: documentació, estudi i difusió. Referència: FFI2012-31808. Període de realització: 2013-2015.
    Investigadors: Jaume Guiscafrè i Caterina Valriu (Universitat de les Illes Balears), Josefina Roma (Universitat de Barcelona), Carme Oriol, Montserrat Palau, Mònica Sales, Emili Samper i Laura Villalba (Universitat Rovira i Virgili).

L’activitat investigadora del grup es coordina des de l’Arxiu de Folklore del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona

Fonts consultades
Sigles de les publicacions

Contacte:
Arxiu de Folklore
Avinguda Catalunya, 35
43002 – Tarragona
034 977 559 780
folk@urv.cat

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència Creative Commons.